Kırmızı Et Tüketimi Neden Durdu?

Ekonomik durumun birkaç aydır oldukça sallantıda olması, pek çok vatandaşın bütçesini de olumsuz olarak etkiledi.

Kırmızı Et Tüketimi Neden Durdu?

Ekonomik durumun birkaç aydır oldukça sallantıda olması, pek çok vatandaşın bütçesini de olumsuz olarak etkiledi. Buna göre yapılan araştırmalara göre, 2016 Aralık ayının sonuçları ile kıyaslandığında kırmızı et tüketiminde ciddi bir azalış olduğu belirlendi. %31 oranında bir kayıp yaşanmakla birlikte, esnafın da bu durumdan şikayetçi olduğu bilgisi verildi.



2016 yılının Ocak ayında, 2015 Ocak ayına göre sonuçlar kıyaslandığında ortaya çıkmış oranın bir önceki yıla göre %2,04 oranında artmış olduğu idi. Ancak oldukça hareketli olarak geçen ve bu sebepten ötürü ekonomik olarak inişli çıkışlı yaşanan bir dönemden sonra 2016’nın son çeyreğine gelindiğinde bir önceki yılın son aylarına göre %31,4 oranında bir azalış gözlendi. Bu durum, halkın bütçesini de gözler önüne seren bir durum olarak nitelendirildi. Bu durumun et fiyatlarındaki aşırı yükselişe bağlanması da dikkati çeken diğer unsurlar arasında yer aldı. Halkın kırmızı etten çok tavuk tüketimine ve balık tüketimine ağırlık vermesi ise özellikle kırmızı et satışı yapmakta olan kasapların bu duruma isyan etmesine neden oldu.

Geçen sene gerçekleşmiş olan küçük baş yani koyun üretiminde 15 bin tona yaklaşan bir oran olduğu hesaplandı. Ancak bu oran geçen yıla oranla neredeyse üçte bir oranında daha düşük bir rakam olarak belirlendi. Kurban Bayramı’nın 2016’nın son aylarına gelmesi de durumu değiştirmeyen detaylar arasında yer aldı.

Kurban Bayramı’na rağmen alınmış olan et oranlarında ciddi bir düşüş yaşadığı gözlerden kaçmadı. Esnaflar bu durumun bir an önce düzelmesi gerektiğini söylerken, halk da yükselen et oranları sebebiyle bir hayli şikayetçi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Ekonomi - Ekonomi Haber - Ekonomi Haberleri